Echte Bakker Jan Fleddérus

In 1899 was J. Fleddérus een druk bezet man die als boer, veehandelaar en bakker zijn boterham verdiende. Al deze werkzaamheden gebeurden aan de Brinkstraat in Zeijen waar 's morgens de vers gebakken producten al ventend bij de klanten aan huis gebracht werden.
In 1908 werd er een nieuwe boerderij en bakkerij gebouwd.
In 1935 heeft Opa Jan Fleddérus de bakkerij overgenomen, hij heeft in de boerderij een bakkerswinkel gebouwd om de klanten in zijn winkel te krijgen wat niet altijd lukte want hij moest nog steeds met paard en wagen en later met bakfiets over de landwegen langs de huizen in Zeijen en ver daarbuiten om zijn producten te verkopen.
In 1968 nam Jan Fleddérus (mijn vader dus) het bedrijf van Opa Jan over, die vervolgens de bakkerij verbouwde en aan een nieuwe toekomst begon.
In 1972 werd Vader Jan lid van het Echte Bakkers Gilde wat staat voor kwaliteit en vak- en ondernemersschap.Om lid van het Echte Bakkers Gilde te kunnen zijn worden de producten maandelijks beoordeeld op kwaliteit.
In 1982 werd er uitgebreid met een filiaal in Assen in het W.C Nobellaan, 4 jaar later werd er nog een filiaal in W.C Peelo geopend. In 1991 werd in W.C Marsdijk het derde filiaal geopend.
Vervolgens heb ik, JR Fledderus, in 2002 de bakkerij overgenomen en wij doen ons uiterste best om deze lange geschiedenis met kwaliteit en veel vernieuwde producten voort te zetten.

Bekijk het assortiment ›

Echte Bakker Jan Fleddérus